Міністерство оборони просить допомоги у волонтерських груп психологів

П'ятниця, 20 лютого 2015, 12:30

Міністерство оборони просить волонтерські групи психологів допомогти в роботі з родинами військових, які беруть участь в антитерористичній операції.

Про це повідомив на брифінгу в п'ятницю в Києві заступник начальника управління інформаційних технологій МО Сергій Галушко.

За його словами, "події в зоні АТО призводять до зростання кількості людей, які потребують психологічної допомоги, зокрема у подоланні наслідків посттравматичного синдрому".

"У військових частинах щоденно працюють від 22 до 35 груп психологів, загальною кількістью близько 100 осіб, З них 7 груп працюють безпосередньо в бойових порядках частин, які беруть участь в АТО. Це на доповнення до тих фахівців органів по роботі з особовим складом, які також є психологами, які по штату знаходяться в частинах", - розповів Галушко.

За словами представника Міноборони, з 7 груп які працюють в АТО, 3 надала Асоціація психологів України на волонтерських засадах.

"У 29 госпіталях, де знаходяться наші ветерани війни, також працюють служби психологічної реабілітації. Ми дуже вдячні суспільству, але ми також звертаємо увагу на те, що психологічної допомоги потребують також родини військових. Тому якщо у волонтерських організацій є можливість допомогти, ми будемо дуже вдячні, оскільки зайвою допомога не буває", - сказав Галушко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування