МЗС РФ: "маячня" СБУ про Суркова "гідна психіатричної лікарні"

П'ятниця, 20 лютого 2015, 17:14

Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич назвав "маячнею" твердження про причетність помічника президента РФ Владислава Суркова до снайперського розстрілу на Майдані в 2014 році.

Про це в п'ятницю повідомляє ТАСС.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що, за даними Служби безпеки України Сурков був причетний до подій у Києві в минулому лютому, коли в результаті обстрілу загинули понад 100 осіб.

"Втім, українські спецслужби вже не раз ставили керівництво України в незручне - хотілося б використовувати менш дипломатичний вираз, менш дипломатичні слова - становище", - сказав Лукашевич.

"Сьогоднішня дурість - зайвий тому доказ", - заявив Лукашевич.

"Світова громадськість, як і раніше чекає і вимагає від української влади повного розслідування розстрілу людей на Майдані, відповідей на питання, куди зникли сліди і речові докази, хто ці люди з гвинтівками на Майдані, що потрапили в об'єктиви камер, хто і навіщо привозив зброю на Майдан і так далі", - заявив офіційний представник МЗС РФ.

"Слідчим і спеціальним службам України є чим зайнятися. Однак, поки замість розслідувань вони, спекулюючи на смерті людей, пред'являють якісь нісенітниці, гідні психіатричної лікарні", - сказав Лукашевич.

Як відомо, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко в четвер звинуватив помічника президента Росії Владислава Суркова в керівництві снайперськими групами іноземців на Майдані Незалежності в лютому 2014 року.

Наливайченко повідомив, що дану інформацію на допитах повідомили співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування