Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики концентрують сили в Донецьку, Іловайську й не лише

Понеділок, 23 лютого 2015, 08:10

Бойовики накопичують військову міць не лише на маріупольському напрямку, але й у низці інших точок на Донбасі – зокрема, у Донецьку й на південь від нього.

"Південніше Донецька у смузі Степове-Гранітне супротивник продовжує ущільнювати бойові порядки й перекидати підкріплення, створюючи ударну тактичну групу", - пише організатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук у Facebook.

За даними ІС, за останні 2 доби в даний район прибули 3 великих конвої постачання – усього до 40 вантажівок, а також 24 одиниці бойової техніки (включаючи 8 од. САУ 2С1 "Гвоздика" і 2С3 "Акація" у складі двох вогневих підрозділів, 5 танків, 7 ББМ, а також спеціальні машини, включаючи командно-штабні машини, а також рухомий пункт розвідки й управління підрозділів ППО тактичної ланки).

Крім того, супротивник продовжує накопичувати сили й засоби в Донецьку (Петровський і Куйбишевський райони).

"З району Дебальцевого в даний населений пункт повернулися низка банд формувань "ДНР", які брали участь у боях на плацдармі", - пише Тимчук.

"Відновлення боєздатності, доукомплектування й доозброєння даних формувань здійснюється вже по їх прибуттю в Донецьк. Для цих цілей протягом 23-24.02 очікується прибуття в Донецьк як мінімум двох великих конвоїв із живою силою й озброєннями", - додає він.

У районі н.п. Ясинувата також зосереджують тактичну групу "російсько-терористичних військ", у складі якої – як мінімум 30 одиниць бойової броньованої техніки (з них не менше 12 танків).

У Іловайськ із території Росії прибув черговий ешелон із боєприпасами для терористичних формувань "ДНР", пише Тимчук.

"Активно триває процес відновлення боєздатності формувань російсько-терористичних військ на Алчевсько-Стаханівській ділянці",- додає він.

"Із цією метою через Краснодон і Красний Луч іде активне перекидання додаткових резервів. Зафіксовано переміщення 35 одиниць автомобільного транспорту й 22 одиниць бойової техніки. Також зафіксовано перекидання в даний район 2-х батарей гаубиць Д-30", - уточнює Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування