Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Авдіївці обстріляли завод Ахметова. Перемир’я протрималося 2 дні

Понеділок, 23 лютого 2015, 12:18

Авдіївський коксохімічний завод групи "Метінвест" вранці 23 лютого знову зазнав артилерійського обстрілу.

Як повідомляється на сайті підприємства, жертв серед співробітників немає, але зруйновано частину будівлі заводоуправління, постраждала пожежна частина.

У результаті прямого влучення снарядів зруйновано приміщення у будівлі заводоуправління. Один снаряд пробив стіну у відділі кадрів. У момент обстрілу співробітники відділу кадрів знаходилися у приміщенні архіву, тому ніхто не постраждав.

Ще два снаряди пробили дах у міській пожежній частині №13, що розташована біля центральної прохідної заводу (АКХЗ).

"Перемир'я в Авдіївці дотримувалися лише в перші два дні, потім обстріли міста й заводу відновилися. Щодня в Авдіївці гинуть люди, мирні громадяни. Снаряди не щадять нікого – ні жінок, ні старих, ні дітей", - сказав гендиректор АКХЗ Муса Магомедов.

"Задля безпеки багато заводчан не виїжджають додому, залишаються ночувати на підприємстві, в бомбосховищах. Сьогодні вранці в будівлі заводоуправління також перебували люди. Те, що всі залишилися живими, інакше, як дивом, не назвеш", - повідомив він.

Прес-служба зазначає, що Авдіївський коксохімічний завод зазнає інтенсивних обстрілів із липня 2014 року. За цей час на території підприємства розірвалося близько 150 снарядів.

В останні дні завод, який контролюється структурами мільярдера Ріната Ахметова, теж зазнавав обстрілів.

Як відомо, з 15 лютого на Донбасі оголошено так званий режим "припинення вогню", але бойовики його не дотримуються.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування