Тимошенко закликала всіх провести акцію на підтримку Савченко

Середа, 25 лютого 2015, 13:22

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала всіх громадян України та світу 1-го березня провести спільну акцію на підтримку депутата, члена ПАРЄ Надії Савченко та спільну молитву за Україну, за мир і за Надію.

Про це заявила лідер фракції на прес-конференції в середу, передає прес-служба Батьківщини.

"Ми просимо всіх, хто зможе 1 березня, о 13.00, прийти на Софійську площу і спільно помолитись за Україну, за мир і за нашу Надію, щоб вона в ці важкі дні, коли її життя знаходиться на межі, відчула підтримку", - заявила Тимошенко.

За її словами, "у ці дні ми мусимо бути єдиними, тому що і Україні важко, і нашим героям важко, як ніколи.

"Надія Савченко голодує за Україну, за мир у нашій державі, за припинення агресії Кремля, вона голодує для того, щоб у нас були сили йти і боротися", - наголосила Тимошенко.

Вона також зазначила, що у середу вже 75-й день голодування української льотчиці.

"Рівно шість днів тому вона відмовилась від будь-якої медикаментозної підтримки і зараз рахунок йде на дні, виживе Надія чи ні", - сказала вони.

Тимошенко нагадала, що в ці хвилини в Москві триває судове засідання.

"Насправді, вона вже ледве дихає. У нас є дуже маленька надія, що саме через перенесення суду з 4 березня на сьогодні, і це апеляційний суд, який розглядає міру запобіжного заходу, є маленький шанс, що все ж таки керівник Росії звільнить заручника, якою є Надія Савченко. Або хоча б поміняє запобіжний захід", - підкреслила вона.

Тимошенко звернулась до всіх конфесій України з проханням у неділю, 1 березня, провести вранці спільну молитву за Україну, за мир і за Надію Савченко.

"Ми просимо всіх, хто має можливість комунікації з керівництвом Росії, звернутися до них для того, щоб забезпечити доступ незалежних лікарів до Наді: зараз все потрібно зробити, щоб наш справжній герой, наш боєць, мужня людина не загинула у кремлівських застінках. Це наш святий обов'язок, наш моральний обов'язок - боротися за Надю і за героїв", - наголосила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування