СБУ затримала кількох чиновників, які брали хабарі за звільнення від призову

Середа, 25 лютого 2015, 17:56

Служба безпеки України заявляє, що жорстко припиняє спроби посадових осіб отримати хабарі при проведенні мобілізації.

За даними СБУ, за останні декілька днів співробітники спецслужби викрили 5 фактів вимагання та отримання грошей за ухилення від мобілізації і проходження служби в зоні АТО.

У Полтавській області затримано "на гарячому" заступника військового комісара одного з об’єднаних районних військкоматів (ОРВК). Майор отримав 2 тисячі гривень хабара від призовника за ухилення від мобілізації.

На Закарпатті гроші за звільнення від призову вимагав безпосередньо військовий комісар одного з ОРВК. Зловмисника затримано під час отримання хабара в 500 доларів США.

Також на Закарпатті СБУ викрила т.в.о командира однієї з військових частин, який вимагав від свого підлеглого ‒ військовослужбовця 5 тисяч гривень хабара за невідправлення його до зони АТО.

У Хмельницькій області СБУ спільно з військовою прокуратурою гарнізону викрили та припинили протиправну діяльність лікаря районної лікарні, який вимагав і одержав неправомірну вигоду від призовника. Медика затримали у момент одержання 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Також на Львівщині викрито протиправну діяльність лікаря центральної лікарні, який за 7 тисяч гривень оформив фіктивні висновки про опікунство над інвалідами. Отримані документи двоє громадян України планували надати до ОРВК для ухилення від мобілізації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News