Бойовики відводять лише частину техніки і так, щоб повернутися за півгодини - Тимчук

П'ятниця, 27 лютого 2015, 07:25

Бойовики відводять від лінії розмежування лише невелику частину важкої техніки й не на ті відстані, про які домовлялися, залишаючи собі можливість швидко повернутися.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук вранці 27 лютого у Facebook.

"Попри запевнення ватажків терористів "ЛНР" і "ДНР" про відведення значної частини важких озброєнь від розмежувальної лінії на Донбасі, ці заяви не відповідають дійсності", - заявляє він.

Тимчук нагадує, що, за заявами лідерів бойовиків, на 24 лютого було відведено "нібито 156 од. ствольної артилерії та 40 РСЗО, на 25.02 - 180 од. ствольної артилерії і 18 РСЗО", а 26 лютого в "ЛНР" заявили про відведення 80% важких озброєнь

"На 26.02, за даними групи ІС, російсько-терористичними військами було відведено лише близько 10-15 % від зазначеної чисельності озброєнь. Причому відведення озброєнь терористами здійснюється не на оговорені Мінськими домовленостями відстані, а з тим розрахунками, щоб повернути їх на вихідні позиції впродовж 30-40 хвилин", - заявляє Тимчук.

Впродовж останньої доби бойовики вчинили близько 30 обстрілів. Обстрілюють, в основному, зі стрілецької зброї. Зі ствольної артилерії супротивник обстріляв позиції українських військ у районі н.п.Опитне, Водяне, Піски, повідомляє Тимчук.

"Одночасно російсько-терористичні війська проводять відновлення боєздатності й перегрупування своїх сил уздовж усієї лінії зіткнення з українськими військами, на низі ділянок перекидаючи свої формування ближче до позицій українських підрозділів", - пише він.

Зокрема, банд формування "ЛНР", які раніше воювали на Дебальцевському плацдармі, передислоковані ближче до Щастя й Станиці Луганської. На ділянці від Веселої Гори до Станиці Луганської розміщено щонайменше 22 одиниці ББМ, половина з яких – танки, пише Тимчук.

"У районі Новоазовська відзначається формування свіжої тактичної групи чисельністю до 350 бойовиків, 8 танків, 20 ББМ і 15 інших транспортних засобів. Відзначається посилення сусідньої тактичної групи, зосередженої на цьому напрямку, 8 ствольними артустановками", - додає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування