Розвідка США: Навесні можлива атака на Маріуполь, Путіну потрібен "коридор"

П'ятниця, 27 лютого 2015, 09:55

Росія планує захопити ту частину України, яка необхідна, щоб прокласти суходолом коридор до Криму, навесні можливий напад на Маріуполь.

Про це заявив директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер 26 лютого під час слухань у комітеті зі збройних сил Сенату США, повідомляє DW з посиланням на AFP.

На його думку, президент Росії Володимир Путін не має на меті захопити всю територію України, а лише відділити ту частину, яка необхідна для створення сухопутного коридору до анексованого Росією кримського півострова. Тобто, йдеться про дві області у східній Україні, "міст суходолом до Криму", а також порт, зокрема, Маріуполь.

При цьому початку атаки на Маріуполь Клеппер очікує весною.

"Ми не вважаємо, що атака на Маріуполь буде здійснена одразу ж. На мою думку, вони зачекають до весни, перш ніж здійснити напад", - зазначив директор Національної розвідки США.

Клеппер також додав, що він підтримує ідею надання озброєнь українській армії. Водночас він наголосив, що це лише його "особиста думка", яка не обов’язково збігається з думкою американських спецслужб.

У розвідці США не виключають, що надання озброєнь Києву "спровокує негативну реакцію Путіна та росіян" та стане приводом для Москви постачати проросійським бойовикам на Донбасі більш сучасні озброєння.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування