Окупанти заявили про націоналізацію Ялтинської кіностудії і майна "Київстара"

П'ятниця, 27 лютого 2015, 10:32

Окупаційна влада Криму "націоналізувала" майно мобільного оператора "Київстар" і Ялтинську кіностудію.

Про це в п'ятницю повідомляє російський "Інтерфакс".

"Вони не перереєструвалися як російське підприємство, не виплачували зарплату, майно було кинуто", - сказав так званий "глава республіки Крим" Сергій Аксьонов про майно "Київстара" у п'ятницю.

Так звана "державна рада Криму" включила у п'ятницю у власність "республіки" землю і нерухоме майно Ялтинської кіностудії.

"Включення до складу власності Республіки Крим майна ЗАТ" Ялтинська кіностудія "обумовлено необхідністю його подальшого використання для потреб Республіки Крим", - йдеться в пояснювальній записці до постанови.

У вересні 2014 року стало відомо, що так звана "Рада міністрів Криму" прийняв рішення про примусовий викуп кіностудії, а так звана "Держрада Криму" заявила, що скасовує рішення про приватизацію Ялтинської кіностудії.

Як відомо, у розслідуванні New York Times у січні вказувалося, що в Криму "народна міліція" влаштовує численні захоплення приватних підприємств на користь кримського "уряду".

"Конфіскація набуває небачених масштабів", - йшлося в розслідуванні.

"З тих пір, як Росія назад захопила півострів, за оцінками власників і юристів, у власників відібрали нерухомості та іншого майна на суму понад 1 млрд доларів США. Сюди входять банки, готелі, верфі, ферми, заправні станції, хлібозавод, молокозавод і навіть приміщення Ялтинської кіностудії", - писало видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування