Попов з'явився в суд і заявив, що справа проти нього політична

П'ятниця, 27 лютого 2015, 12:49

У Шевченківському райсуді Києва почалося судове засідання у справі проти екс-глави КМДА Олександра Попова у зв'язку з розгоном Євромайдан.

Попов заявив, що не відчуває за собою провини, передає Інтерфакс-Україна.

"Те, що вона (справа - ред.) політична, у мене немає сумнівів. Бо якби вона не була політичною, то, на мій погляд, її б припинили ще на етапі досудового розслідування", - сказав Попов.

Попов підтвердив, що екс-секретар РНБО Андрій Клюєв попросив його бути готовим до доставки на Майдан Незалежності новорічної ялинки 29 листопада. "А деталі я розповім в суді", - додав екс-глава КМДА.

Сторона відповідача має намір як свідків запросити людей, які працювали з Поповим, надати відеоматеріали, а також матеріали з ЗМІ.

"Сьогодні нарешті починається слухання справи в суді. Я чекав цього. Тому що на відміну від інших фігурантів цієї справи я вибрав саме цей шлях - щоб мене заслухали в суді, і було винесено об'єктивне рішення у цій справі", - висловив свою позицію Попов.

Він зазначив: "Інші фігуранти сьогодні використовують закон про амністію. Я від нього відмовився".

Як повідомлялося, відкриті в грудні 2013 кримінальні провадження у перевищенні службових повноважень колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, О.Поповим, начальником столичного главку міліції Валерій Коряк та його заступником Петром Федчуком були закриті в лютому 2014 року за законом про амністію. Згодом кримінальні провадження були відновлені і долучені до матеріалів за підозрою Віктора Януковича та інших осіб за фактами масових вбивств.

Згідно з обвинувальним актом, досудове розслідування встановило, що в ніч з 29 на 30 листопада 2013 екс-глава КМДА О.Попов, діючи за попередньою змовою з В.Сівковичем, В.Корякою та іншими посадовими особами, дав вказівку про завезення на Майдан Незалежності комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки, а В.Коряк, у свою чергу, використовуючи цю обставину, віддав наказ про розгін мирного мітингу співробітниками спецпідрозділу "Беркут", які жорстоко побили мітингувальників. Внаслідок цих протиправних дій більше 80 громадян отримали різні тілесні ушкодження.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News