Червоний хрест розкритикував московське відділення за упередженість

П'ятниця, 27 лютого 2015, 14:19

У Міжнародному комітеті Червоного хреста вважають, що діяльність їхнього представництва в Москві не відповідає принципам організації.

Про це заявив президент комітету Петер Маурер на прес-конференції в п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується питання щодо Червоного хреста в Москві, я не вважаю ці заяви і ту діяльність, яка здійснюється московським Червоним Хрестом, такою, що відповідає принципам нейтралітету, незалежності, незаангажованості, принципам, на яких базується діяльність МКЧХ", – сказав він.

Він поінформував, що звернувся до президента російського Червоного хреста з проханням звернути увагу на це питання з метою дотримання цих принципів у діяльності представництва організації в Москві.

Як відомо, наприкінці грудня керівник московського відділення Червоного хреста Ігор Трунов допустив, що в російських "гумконвоях" в Україну поставляється зброя для бойовиків. Він також заявив, що в'їзд таких "гумконвоїв" є незаконним вторгненням Україну.

Ці заяви робив на прес-конференції перед камерами, а також в інтерв'ю агентству "Укрінформ", яке зберегло відповідні аудіозаписи.

Проте пізніше московський Червоний хрест і сам Трунов почали заперечувати факт таких заяв і подали в суд на ЗМІ, в тому числі і на "Українську правду". Втім, суд відмовився розглядати цю справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування