Кучма закликав розслідувати загибель трьох військових біля ДАПу

П'ятниця, 27 лютого 2015, 18:56

Другий президент України Леонід Кучма закликав розслідувати загибель трьох українських військових в районі Донецького аеропорту.

Про це він сказав після спілкування Тристоронньої контактної групи з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей в режимі відеоконференції в п'ятницю, повідомляє прес-секретар Дарина Оліфер.

За словами прес-секретаря Кучми, головною темою розмови була необхідність якомога швидше забезпечити повне припинення вогню і відведення важкого озброєння, як це і передбачають Мінські домовленості від 12 лютого.

Член контактної групи від України Леонід Кучма звернув увагу представників так званих "ДНР" та "ЛНР" на той факт, що Збройні Сили України продовжують обстрілювати, написала Оліфер в Facebook.

Згідно з інформацією, станом на 8 годину ранку 27 лютого зафіксовано 27 випадків обстрілів українських військовослужбовців.

"Особливе обурення викликав обстріл з танка блокпосту українських військових біля Донецького аеропорту: троє загиблих, один поранений", - заявив Леонід Кучма після зустрічі.

"Учасники Тристоронньої контактної групи звернулися до Спільного центру з контролю і координації, щоб його представники в найкоротші терміни провели всеохопне і неупереджене розслідування такої грубої провокації. У контактній групі чекають результатів цього розслідування вже сьогодні", - додав він.

Крім того, Кучма ще раз закликав представників окремих районів Донецької та Луганської областей виконувати Мінські домовленості в повному обсязі, починаючи з припинення вогню і відведення важких озброєнь під наглядом місії ОБСЄ.

Кучма підкреслив, що зі свого боку Україна буде продовжувати неухильно дотримуватися Мінських домовленостей.

Як відомо, під контролем ОБСЄ українські військові вже відводять важке озброєння з лінії зіткнення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News