Відвід озброєнь бойовиками - "фейк", закон про миротворців ВР побачить у вівторок

Субота, 28 лютого 2015, 16:09

Наступного пленарного тижня президент Петро Порошенко має намір внести до Верховної Ради законопроект про звернення парламенту до Генсекретаря ООН і Раді безпеки ООН про направлення в Україну миротворців.

Про це президент заявив 28 лютого у Вінниці.

"На наступному тижні, я сподіваюся, що у вівторок (3 березня) проект закону, який буде мною внесений, надійде в парламент", - сказав Порошенко.

При цьому він заявив, що бойовики здійснюють "фейковий" відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі.

"Ми не приймаємо "фейкові" відводи важкої техніки і артилерії, які нам намагалося продемонструвати російське телебачення: виставили репортерів, показали колону, яка виїхала з цього місця, проїхала по дорозі і повернулася назад. Коли інспектора ОБСЄ прибули на місце, де колона повинна вже бути, щоб переконатися у відводі, їх туди не пустили, а коли допустили, там уже нікого не було. Це не відведення", - заявив Порошенко.

Також він підкреслив, що відведення українського озброєння і техніки буде проводиться під обов'язковим контролем ОБСЄ. При цьому  Порошенко назвав недостатнім збільшення чисельності місії СММ ОБСЄ на сході країни з 350 до 500. 

"Ми висловили пропозицію щодо збільшення чисельності місії для того, щоб на кожному з 11  визначених пунктів було постійно розміщено спостерігачів ОБСЄ для забезпечення моніторингу режиму перемир’я", – заявив президент.

Порошенко наголосив, що Україна при відводі техніки чітко дотримується Мінських домовленостей і вимагає від РФ та підтримуваних нею терористів також виконувати їх зобов’язання.

"Домовленості мають виконуватися, а у випадку їх порушення винні особи мають нести відповідальність", - підкреслив президент.

Він наголосив на тому, що військові будуть готові у будь-який момент у стислі терміни повернути техніку на попередні рубежі, якщо буде потреба дати відсіч ворогу. Однак, за його словами, Україна має використати навіть найменший шанс перейти від фази військового конфлікту у площину політичного врегулювання. У той же час "ворог не лише дестабілізує ситуацію на Донбасі, але й намагається погіршити ситуацію в інших регіонах", підкреслив Порошенко.

Українська правда,  Інтерфакс-Україна 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування