Кириленку не подобається, що Рада заборонила всі фільми з РФ

П'ятниця, 6 лютого 2015, 14:23

Віце-прем'єр-міністр культури В'ячеслав Кириленко вважає надмірно жорсткою заборону на розповсюдження і демонстрацію виготовлених в Росії фільмів, передбачений прийнятим 5 лютого Верховною Радою законом.

Про це він сказав на брифінгу в п'ятницю, повідомляють "Українські новини".

"Заборона викликає неприйняття всього українського суспільства", - сказав Кириленко.

Він вважає виправданим введення заборони на російські фільми та серіали виключно мілітаристського змісту, які виставляють працівників російських спецслужб, військових і силових структур в позитивному світлі.

На думку Кириленка, серед російської кінопродукції є багато хороших художніх фільмів, які не потрібно забороняти.

Віце-прем'єр висловив жаль, що в ході ухвалення цього закону не було враховано багато поправок депутатів, і висловився за його доопрацювання.

Він також виступив за створення спільного колегіального органу за участю Міністерства інформаційної політики, Міністерства культури і Державного агентства з питань кіно для спільної з громадськістю цензури російської кінопродукції.

Кириленко також вважає за необхідне стимулювати виробництво вітчизняних фільмів про українську армію.

Як повідомлялося, 5 лютого Рада заборонила розповсюдження і демонстрацію виготовлених в Російській Федерації фільмів, у тому числі серіалів.

Як пояснила "Українській правді" депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар, у документі враховано поправку у редакції Радикальної партії, згідно з якою забороняється все, що було знято в Російській Федерації з 1991 року.

Цю поправку Ляшко вносив з голосу. Остаточний варіант закону на сайті парламенту ще не оприлюднено.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування