Обама: Наша задача зараз – утримувати Росію від подальшого наступу

Понеділок, 9 лютого 2015, 18:56

Президент США Барак Обама наполягає, що зараз завданням світу є не покарання Росії, а її стримування від подальшої агресії на територію України.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з німецьким канцлером Ангелою Меркель.

"Наш аналіз свідчить, що зараз те що нам потрібно робити – це утримувати Росію від подальшого наступу на територію України. І це буде на користь і американцям, і німцям. А робити це потрібно дипломатичними методами", - заявив президент США, визнаючи водночас, що наразі дипломатія не дає необхідного успіху.

"Ми не маємо бажання, щоби Росія лишилася в програші (внаслідок тиску Заходу). Нам не потрібна слабка Росія. На потрібна сильна, процвітаюча Росія, яка буде нашим партнером. Але, на жаль, Росія ухвалила рішення, яке є поганим для Росії, поганим для Європи і поганим для світу", - додав він.

Барак Обама зазначив, що США намагаються погодити з ЄС стратегію протидії РФ: "Ми маємо показати їм, що світ – єдиний у протистоянні цій агресії".

Як відомо, перед тим Обама заявив, що Вашингтон ще не ухвалив рішення про постачання чи не постачання летальної зброї в Україну.

Водночас, низка європейських країн виступають проти озброєння України.

"Ми маємо бути переконані, що американська зброя не потрапить у погані руки і не буде застосована для надто агресивних дій. Зрештою, треба зважити, чи призведе це до змін на краще", - додав президент США.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування