Бойовики створили "ударні групи" на трьох напрямках - ІС

Вівторок, 10 березня 2015, 08:27

Впродовж останнього тижня від 30 до 80 одиниць бойової техніки й автотранспорту переміщалися на добу як із ділянки на ділянку Донбасу, так і з території РФ.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" і депутат Дмитро Тимчук у Facebook вранці 10 березня.

За даними ІС, у результаті перегрупування й маневру супротивник зумів створити на низці ділянок "потужні ударні тактичні групи": північну – на Донецькому напрямку, приморську – на Маріупольському, луганську – на Північно-Луганському напрямку.

Основні сили північної ударної тактичної групи зосереджено на Авдіївській ділянці. У її складі – 24 танки, 35 ББМ, дві транспортні групи по 25-30 армійських вантажівок і іншого транспорту, посилена декількома дрібними тактичними групами (ще близько 11 танків, 7-8 ББМ). Усього – 1 500 осіб.

Ця ударна група оперативно підпорядковується "Горлівському гарнізону". Пункт керування нею розгорнуто між Горлівкою і Єнакієвим.

Окрема тактична група чисельністю до зведеного батальйону оперує на ділянці Красногорівка – Піски (12 танків і 20 ББМ).

Сам "Горлівський гарнізон" (3 500 ос., 35 танків і близько 26-28 ББМ) посилено поповнюється бронетехнікою. Впродовж останніх днів відновлено й перекинуто близько 8 одиниць броньованої техніки, включаючи 3 танки.

Помічено "специфічні" типи озброєнь – ЗРК військовий ПВО типу "Стріла-10М" і " ОСА-АКМ" (у тому числі в модернізованому варіанті).

Північну тактичну групу підтримують одразу кілька артилерійських формувань – 45-50 гармат ствольної артилерії й 24 установки РСЗО ("Гради", "Ураган", "Смерч"). Основну частину артилерії терористів відведено вглиб бойових порядків, але до 30% гармат і установок залишаються на передових позиціях.

Підрозділ БМ-30 "Смерч" дислокується в районі Макіївки, за необхідності робить марші на підготовлені позиції, завдає удару й залишає позиції.

Приморська ударна тактична група в основному зосереджена північніше й західніше Новоазовська. Частина сил і засобів даної групи бере участь у боях на лінії Павлополь – Широкине, ще частина сил і засобів оперує в районі Заїченко – Жовтень.

У складі даної ударної групи всього до 2 500 ос., розбитих на кілька тактичних груп змішаного складу (місцеві бойовики й російські найманці). Нараховує 25 танків і 18-20 ББМ, має багато транспортних засобів.

Ця група постійно поповнюється бойовою технікою й живий силою, яка надходить через Тельманове з півночі і з території РФ у районі Максимове (раз на добу через Новоазовськ і Безіменне проходить по 10-12 одиниць бронетехніки й автотранспорту).

Луганська ударна тактична група зосереджена під Щастям і Станицею Луганською Після імітації відведення важкої техніки на ділянці від Первомайська до Щастя, включаючи район Алчевськ – Перевальськ, бойовики продовжують зосередження ударної групи там.

Частина даної групи зосереджена на схід від Луганська. Крім того, відзначається перегрупування формувань супротивника в районі Бахмутської траси.

Одна частина групи націлена на Щастя, друга - на ділянку від Трьохізбьонки до Новотошківки, третя - безпосередньо на Станицю Луганську. Їхні дії узгоджені за часом і місцем, також вони мають централізовану систему постачання.

Усього в складі трьох тактичних груп Луганського угруповання – близько 5 000-5 500 ос., 48 танків, близько 85-90 ББМ, 125-130 одиниць автотранспорту й тягачів. Триває поповнення даного угруповання бронетехнікою. Південніше Луганська обладнано центр формування й навчання екіпажів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування