Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики активізувалися, Широкине штурмували до глибокої ночі

Вівторок, 10 березня 2015, 08:43

Ніч із 9 на 10 березня характеризується активізацією бойових дій з боку терористів.

Про це заявив речник АТО Анатолій Стельмах на ранковому брифінгу у вівторок.

За його словами, з 20:00 до 6 ранку 10 березня бойовики 12 разів порушили перемир’я, використовували великокаліберні міномети та важку артилерію.

"Основний удар противника сконцентровувався на донецькому напрямку. Бойовики обстріляли з мінометів і гранатометів Авдївку, Опитне, Піски", - повідомив Стельмах.

"Крім того, з 21:53 до 22:45 терористи вели вогонь по місту Авдївка зі 152-міліметрових артилерійських систем, які згідно Мінських домовленостей мають бути відведені від лінії розмежування", - сказав він.

Близько 1-2-ї ночі бойовики знову завдали артилерійських ударів по Адвіївці, а за 25 хвилин перша ночі артобстрілу зазнало селище Тоненьке.

На Луганщині проросійські бандформування двічі обстріляли зі стрілецької зброї Сокольники.

"Вчора на Маріупольському напрямку поблизу селища Широкине практично весь день тривав бій. Починаючи з 9:30 ранку і майже до 1-ї ночі терористи безуспішно штурмували позиції українських військ", - сказав речник АТО.

"Агресивні дії незаконних збройних формувань та застосування мінометів і важкої артилерії вчергове свідчать про наміри терористів продовжувати бойові дії та не допустити мирного врегулювання конфлікту на Донбасі", - наголосив Стельмах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування