Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Артемівському напрямку сили АТО відбили напад під Майорським

Вівторок, 10 березня 2015, 09:39

Впродовж останньої доби на Донецькому напрямку бойовики здійснили 18 обстрілів, на луганському – два обстріли, під Майорськом на Артемівському напрямку їхню атаку відбили.

Про це заяви виконувач обов’язків речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов на брифінгу вранці 10 березня, за даними станом на 5:00 вівторка.

"На Донецькому напрямку за минулу добу була найбільш напружена обстановка в районі населених пунктів Піски, Водяне, Тоненьке, Опитне, Авдіївка, а також в районі шахти Дутівська. Саме там за добу бойовики 18 разів порушували умови припинення вогню – вели вогонь з автоматичних гранатометів, мінометів, а також використовували артилерію ", - сказав він.

На Артемівському напрямку за добу зафіксовано 4 обстріли позицій сил АТО та відбулося бойове зіткнення.

"Протягом 30 хвилин тривав бій в районі населеного пункту Майорське. Саме там розміщений один з підрозділів сил антитерористичної операції. Напад бойовиків було відбито, об’єкт перебуває під нашим контролем ", - заявив Селезньов.

Крім того, за даними Генштабу ЗСУ, бойовики двічі наносили артилерійський вогонь по українських позиціях в районі Троїцьке, а з протитанкових керованих ракет обстріляли позиції сил АТО в районі населеного пункту Луганське.

На Луганському напрямку бойовики двічі порушили режим припинення вогню. З 23:00 до 23:16 вели вогонь зі стрілецької зброї по українських підрозділах, що розташовані біля населених пунктів Кримське та Сокольники, з 23:25 до 23:50 також відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ в цьому районі.

На півдні зони АТО за добу зафіксовано два обстріли сил АТО в районі селища Широкине: у період з 9:30 до майже 1-ї ночі там тривав бій.

"Бойовики силами до 30-ти військовослужбовців за підтримки танку намагалися атакувати наші позиції. Сили антитерористичної операції цей бій витримали, атаку бойовиків було відбито, тож ті підрозділи, які знаходяться в районі н. п. Широкине продовжують стримувати агресію противника на визначених рубежах та ділянках", - сказав Селезньов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування