Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нуланд: Крим і частина Донбасу живуть в умовах терору

Середа, 11 березня 2015, 09:32

Крим та окремі райони на Сході України живуть в умовах "панування терору".

Про це заявила у вівторок, 10 березня, високопоставлена співробітниця Держдепартаменту США Вікторія Нуланд на слуханнях у комітеті із закордонних справ Сенату, повідомляє агентство AFP.

"У той час як Україна будує мирну, незалежну, демократичну державу на 93 відсотках своєї території, Крим та окремі райони на Сході України потерпають від панування терору", - зазначила Нуланд.

Вона також звинуватила Росію в розв'язуванні збройного конфлікту, який забрав тисячі життів.

"Сьогодні Крим залишається незаконно окупованим і порушення прав людини є нормою, а не винятком, для багатьох груп ризику", - додала Нуланд.

На її думку, під загрозою переслідування - кримські татари, українці, які відмовилися здавати свої паспорти, геї та лесбійки, журналісти.

"На Сході України Росія та її сепаратистські маріонетки розв'язали кампанію небаченого насильства і пограбувань", - зазначила представник Держдепу.

На думку Нуланд, конфлікт на Сході України є сфабрикованим, він контролюється Кремлем та підживлюється поставками російських танків і важких озброєнь, а фінансується - за рахунок російських платників податків, але при цьому він вже забрав життя не лише більш ніж 6 тисяч українців, а й сотень молодих росіян, яких відправили воювати.

За словами Нуланд, Росія в порушення мінських домовленостей від 12 лютого продовжує постачати сепаратистам озброєння.

Зокрема, зазначила вона, останніми днями мали місце поставки сепаратистам з боку Росії танків, бронемашин, важкої артилерії та ракетних систем, повідомляє агентство AP.

Водночас Нуланд запевнила, що питання поставок зброї Україні все ще "обговорюється" високопоставленими представниками адміністрації.

Deutsche Welle

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування