Екс-"троль" розповів, як у Росії працює система "кремлеботів"

Середа, 11 березня 2015, 11:23

Активність російських "кремлеботів" після вбивства опозиціонера Бориса Нємцова перенаправляли з України на відмивання влади.

Про це розповів один з колишніх найманців-ботів Олексій, пише "Новая газета".

"Коли вбили Нємцова, робота кремлеботів перелаштувалися: вони перестали мочити Україну (це їх рутинна щоденна робота) і були перекинуті на вбивство", - розповів він.

"Якщо ви тоді стежили за новинами, то могли бачити під усіма текстами про вбивство Нємцова сотні, а де й тисячі коментарів, де різними словами повторювалися ті самі тези: убивство — це провокація, Кремль тут ны до чого, це опозиція вбила свого, щоб залучити побільше народу на марш", - розповів він.

"Плюс брудні жарти із приводу особистого життя вбитого. Це був танок на кыстках, який триває й досі. Навіть якщо хтось із них і пошкодував щиро про вбитого — робота є робота", - додав він.

У Петербурзі розташована агенція, яке щонайменше за 20 мільйонів рублів на місяць малює карикатури на "Обамку" і постачає коментарями сайти всіх популярних медіа країни. Практично всі блогери живуть у Санкт-Петербурзі, свої аккаунти створили в 2013 році.  

За запізнення на денну зміну в ТОВ "Інтернет-Дослідження", яке займає всі 2500 квадратних метрів сірої будівлі, штрафують на 500 рублів.

"Єдиним критерієм при прийомі на роботу є питання: як ви ставитеся до діючої влади? Кажуть, ще перевіряють по поліцейській базі, судима людина чи ні", - розповів він.

За словами Олексія, на Савушкіна є свій педагог, бородатий інтелігентний чоловік, який роздруковує особливо безграмотні пости, показує всім і зітхає.

Співробітники агентства не занадто схильні спілкуватися один з одним. За найменшу провину, наприклад, якщо хтось йде з роботи раніше на одну хвилину, штрафують. По внутрішній інструкції дверей у кабінети повинні бути закриті, а на вікнах- завішані жалюзі.

Періодично лекції в таких співробітників читають спеціально запрошені, не занадто публічні політологи. Коментатори проходять письмові тести на лояльність і розуміння ситуації. Питання складні, наприклад, про політичну обстановку в Сирії й Ірані.

За іншими дверима художники малюють Навального й Обаму, точніше, приставляють голови політиків до тулубів тварин.

Відділ по сусідству завойовує топ "Живого журналу". Норма звичайного блогера: 12 політичних постів протягом дводенної зміни. У таких постах співробітники " Інтернет-Досліджень" критикують Україну, ЄС, "Обамку", Олексія Навального й російську опозицію в цілому. Посилаються на "Доктрину 2050" — нову теорію змови в дусі плану Даллеса. Хвалять Володимира Путіна й, можливо, навіть більшою мірою — міністра оборони Сергія Шойгу.

У розпорядження видання також потрапили останні темники для так званих "кремлеботів" після вбивства Нємцова. Більшість із них направлена проти опозиції.

Перше техзавдання: підвести до висновку, що вбивство опозиціонера Нємцова не було вигідно офіційній владі, мабуть, що за цим ховається провокація.

Основна ідея другого техзавдання: формуємо негативне ставлення до представників опозиції, які намагаються заробити політичні бали на смерті соратника.

Третє техзавдання спрямоване на  формування думки про те, що українські діячі можуть бути замішані в смерті російського опозиціонера.

Наступне техзавдання направлене на критику західних політиків за втручання у внутрішні справи Росії; убивство Нємцова намагаються скористатися як приводом для тиску на РФ.

Крім того, видання приводить список з більш п'яти сотень "мережійних бійців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...