РПЛ ООН перевірить інформацію про катування фігурантів справи Нємцова

Середа, 11 березня 2015, 17:49

Після того, як фігуранти справи про вбивство Нємцова заявили, що їх катували і били, РПЛ ООН має намір перевірити інформацію про можливі катування підслідних.

Про це заявив спецдоповідач з питань катувнаь Ради ООН з прав людини аргентинський правозахисник Хуан Мендес, передає Deutsche welle.

Він має намір запросити у влади Росії інформацію про можливі випадки застосування тортур щодо Заура Дадаєва, підозрюваного у вбивстві Бориса Нємцова.

Мендес зазначив, що вперше чує про можливі катування Дадаєва, але якщо є підстави для відповідних підозр, ця інформація, безумовно, повинна бути перевірена, передають РІА "Новости".

Раніше, 10 березня, газета "Московский комсомолець" опублікувала розмову членів Громадської спостережної комісії з Шагідом і Анзором Губашевими, ​​а також з Зауром Дадаєвим.

Заур Дадаєв показав членам ОНК сліди від наручників і кайданів, заявивши, що провів дві доби скутим і з пакетом на голові. Дадаєв в розмові з правозахисниками заперечував причетність до вбивства політика, хоча раніше зізнався слідству у його скоєнні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...