Shell ліквідує дві газові свердловини на Харківщині

Четвер, 12 березня 2015, 10:54

Shell і ПАТ "Укргавідобування" обговорюють процес припинення дії договору про спільну діяльність (СД), який передбачає пошук, розвідку та видобуток вуглеводнів на території Харківської області.

Про це повідомила прес-служба британської компанії в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, Shell і "Укргазвидобування" завершили пошуково-розвідувальні роботи, виконані в рамках договору про СД. В їх рамках було пробурено дві пошукові свердловини: Беляївська-400 і Ново-Мечебилівська-100 (Первомайський та Близнюківський р-ни, Харківська обл.).

Результати буріння допомогли досягти мети пошуково-розвідувального етапу робіт відповідно до договору про спільну діяльність, а саме: збір, обробка та оцінка геологічних даних площ, що знаходяться в зоні співробітництва.

"Ґрунтуючись на отриманих в результаті цієї діяльності даних, сторони погодили, що подальша діяльність в рамках проекту не є економічно доцільною, і прийняли рішення припинити дію договору", - йдеться в прес-релізі.

В даний час виконується підготовка до ліквідації свердловин, розпочато процес підготовки бурових майданчиків до рекультивації.

Всі роботи ведуться відповідно до вимог чинного законодавства України, міжнародних природоохоронних стандартів і стандартів компанії Shell.

У Shell відзначили, що в період виконання робіт у повному обсязі виконано програму соціальних інвестицій, в рамках якої для допомоги сільським громадам Первомайського та Близнюківського районів було виділено близько 2,7 млн ​​грн.

Як повідомлялося, Shell та ПАТ "Укргавідобування" в 2011 році оновили договір про спільну діяльність. Договір, пайова участь компаній в якому становить 50 на 50, передбачає буріння трьох пошукових свердловин, розвідку і видобуток вуглеводнів в ущільнених пісковиках на площі близько 1,3 тис. Кв. км.

У вересні 2013 року Shell і "Укргазвидобування" завершили буріння першої розвідувальної свердловини (Первомайському р-н), в березні 2013 року - другої свердловини (Близнюківський р-н).

Shell - міжнародна компанія, що об'єднує енергетичні та нафтохімічні підприємства в 90 країнах світу. "Укргазвидобування" є найбільшим газодобувної компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News