Яценюк - Демчишину: візьміть калькулятор, порахуйте і чітко поясніть

Четвер, 12 березня 2015, 11:42

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк попросив міністра енергетики та вугільної промисловості пояснити громадськості суть енергетичної реформи.

Про це він сказав у четвер у Києві під час звіту діяльності уряду за 100 днів, коментуючи виступ міністра енергетики Володимира Демчишина.

"У нас по програмі реформ ключова реформа - енергетичного сектора країни. Прошу, коли будете на прес-конференції, країні ще раз чітко пояснити: ось імпортований газ, за яку ціну ми його купуємо, ось газ власного видобутку, його собівартість і по чім ми його продаємо, і якби у нас не було газу власного видобутку, то тариф треба було ставити не 3.600 тисячі як зараз поставлено по соціальній нормі, а 10 тисяч", - зазначив Яценюк.

"Просто треба сісти, калькулятором порахувати і пояснити ще раз чітко: що таке реформа "Нафтогазу", як ми будемо збільшувати обсяги власного видобутку газу, як ми будемо диверсифікувати джерела енергопостачання", - додав прем'єр.

За словами Яценюка, до кінця поточного року Україна має максимально перейти на закупівлю газу в країн ЄС, закачувати газ виключно в період найнижчої ціни, завершити розподіл "Нафтогазу" на 3 компанії і залучити США і ЄС до модернізації української ГТС.

"Ми зробили все для того, щоб іноземні інвестори прийшли в країну. Ми очікуємо не тільки економічних, але й політичних рішень наших західних партнерів", додав прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News