Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський переробив нафту в обхід аукціону

Четвер, 12 березня 2015, 13:47

Більше 300 тисяч тонн нафти "Укрнафти" виробництва січня-лютого 2015 були перероблені на Кременчуцькому НПЗ ("Укртатнафта").

Про це OilNews повідомило джерело на НПЗ "Укртатнафта".

Як повідомляється, договір на поставку був укладений наприкінці лютого, в обхід аукціонів.

При цьому ціна продажу цієї нафти значно нижче, ніж встановлена ​​аукціонним комітетом на цей ресурс на аукціоні, який не відбувся.

За отриманими даними, постачальником нафти виступило ТОВ "ТД Прикарпаттянафтотрейд", яка поставила на Кременчуцький НПЗ 300 тисяч тонн нафти "Укрнафти" виробництва січня-лютого 2015.

"Акт прийому-передачі ресурсу і договір датовані 27 лютого", - уточнило джерело на НПЗ.

Відзначимо, що в лютому не відбулися два аукціони "Укрнафти": на перший з них 6 лютого компанія заявила 139 тисяч  тонн нафти виробництва січня 2015 і 122 тисяч тонн - лютого.

За словами співрозмовника на НПЗ, цей ресурс вже надійшов на завод.

За наявними даними, нафта була продана заводу по 6 808,5 гривні за тонну (c ПДВ - 8 170,2 гривні за тонну). У той час як на невдалий аукціон 16 лютого АК визначив стартову ціну нафти в 11 299,63 гривні за тонну. Таким чином, на січневій нафті "Укрнафта" недоотримала близько 1 млрд грн.

Весь поставлений на завод січневий і лютневий ресурс був перероблений.

Нагадаємо, що у відповіді на лист глави АК Айварас Абромавичус про "зниклу" нафту, "Укрнафта" повідомила, що січневий обсяг ресурсу був реалізований на аукціоні 18 грудня 2014 року.

Як відомо, 6 березня АК на засіданні встановив стартову ціну на нафту на аукціоні "Укрнафти" 18 березня.

"Укрнафта" заявила на торги лише 256,57 тис тонн нафти і 9,9 тис.тонн газоконденсату виробництва лютого-березня. У відповідь на це АК звернувся до "Укрнафти" з вимогою подати заявку на проведення нафтової допацкуіона з реалізації січневого ресурс.

Нагадаємо, "Укрнафта" зірвала два останніх нафтових аукціону, не бажаючи продавати нафту за вищими цінами.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування