Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місія ОБСЄ: Через кордон з Росією пересуваються люди у військовому одязі і "казаки"

Четвер, 12 березня 2015, 16:44

Спостережна місія ОБСЄ, яка контролює кордон з Росією, повідомляє про продовження руху козаків та людей, одягнених у камуфляж в бік України.

Про це йдеться у звіті місії за 11 березня.

Згідно з повідомленням, пунктах контролю на кордоні з Україною, які Київ закрив, зазвичай перетинають три групи людей: родини пішки або на машинах с великою кількістю багажу та літніми людьми, дорослі без багажу на пустих машинах, або люди у військовому одязі.

Останні три тижні спостерігається тенденція, що з Росії в Україну рухається більше людей.

За останній тиждень через два пункти, на яких здійснюється спостереження,  в Україну приїхало 2488 людей. Рух на КПП в російському місті Донецьк більш інтенсивний, ніж у Гуково.

"За підзвітний період на двох КПП кількість чоловіків та жінок, які у військовому одязі перетинають кордон в дві сторони, збільшилася з 546 до 681 осіб. Вони перетинають кордон індивідуально чи в групах, пішки або на транспорті", - сказано у звіті.

Представники місії також бачили велику кількість "казаків", яких ідентифікували за традиційними шапками, а також значками.

На обох постах місія не спостерігала жодних військових пересувань

За підзвітний тиждень місія також спостерігала рух бензовозів через кордон.

Крім того, місія зазначає, що спостерігала машини з вугіллям, які їхали з Луганської області в Росію. Раніше спостерігачі бачили, що прикордонники перевіряли порожні машини, які їхали з Росії в Луганську область

Крім того, спостерігачі зазначають, що чули рух потягів через російсько-український кордон, приблизно 11 потягів - в Україну і 9 – до Росії. Один потяг, за оцінками спостерігачів, їхав з Росії в Україну повільно і був дуже навантажений.

У місії зазначили, що можливість роздивитися потяги була відсутня.

Крім того, в місії зазначають, що на КПП Донецьк, РФ зафіксували 6 швидких допомог, які перетинали кордон з Росією, а пізніше поверталися в Україну.

"Вони були звантажені ящиками, поранених в машинах не було в жодній з шести карет швидкої допомоги", - додали у звіті місії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...