Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штайнмайєр проти надання Україні летальної зброї. Маккейн порівняв його з Чемберленом

П'ятниця, 13 березня 2015, 07:23

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн покритикував главу МЗС ФРН Франка-Вальтера Штайнмайєра.

Німецький міністр разом зі своїм урядом ухиляється від того, щоб "обмежити дії Володимира Путіна, який у цей час винищує українців", заявив Маккейн у Вашингтоні журналістам 12 березня.

На думку сенатора, глава німецької дипломатії "не заслуговує довіри", повідомляє DW.

Маккейн звинуватив голову німецького МЗС у прихильності дипломатії в стилі Чемберлена, нагадавши тим самим про політику умиротворення, прихильником якої був британський уряд у 1930-х роках. Лондон тоді безуспішно намагався запобігти війні в Європі, ідучи на поступки Адольфу Гітлеру.

Штайнмайєр вчергове виступив проти надання Україні летальних озброєнь, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інформагентство AFP.

"Я розумію, що багато хто з вас закликає до більш швидкого, рішучого, а тому військового рішення", - сказав Штайнмаєр на заході, який був організований Центром стратегічних та міжнародних досліджень у США.

Але на його думку, надання Києву летальної зброї може "катапультувати конфлікт у наступну фазу" і викликати "небезпечну постійну ескалацію" між Україною і Росією.

Зазначимо, що у четвер Штайнмайєр також розкритикував лист, складений Маккейном і ще 46 республіканськими сенаторами. У посланні, спрямованому керівництву Ірану, сенатори попереджали, що без ратифікації Конгресу США можлива угода щодо атомної програми Тегерана може бути анульована по завершенні президентського строку Барака Обами у 2017 році.

Міністр закордонних справ ФРН висловив побоювання з приводу того, що лист республіканців може підірвати довіру Тегерану до "шістки" міжнародних посередників. "Переговори досить складні, тому нам не потрібен додатковий фактор невизначеності", - заявив Штайнмайєр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування