Бойовиків для Донбасу вербують вже в центрі Москви

П'ятниця, 13 березня 2015, 09:45

У центрі Москви з'явилися агітаційні намети, які закликають їхати воювати проти України на Донбасі.

Намети встановлені радикалами з партії Едуарда Лімонова "Другая Россия" спільно з представниками організації "Интербригада" в Климентівському перевулку поблизу Кремля.

 

В агітаційних закликах сказано, що фронт відчуває нестачу бійців, командирів і військових спеціалістів, а також що "Новоросія", а за нею – і вся Україна обов'язково стануть частиною Росії.

"Досить спати! Поразка Новоросії – загибель Росії! Краще бути мертвим, ніж зазнати поразки! Прийми особисту участь. Запишись в добровольці!" – закликає напис на наметі.

Активісти в палатці також роздають газету "Тотальная мобилизация" і листок "Русская весна".

Такі дії підпадають під 359 статтю Кримінального кодексу Росії "Найманство", яка передбачає, що "вербування, навчання, фінансування або інше матеріальне забезпечення найманця, а також його використання у збройному конфлікті або військових діях караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з обмеженням волі на строк до двох років або без такого".

Однак правоохоронці не реагують на такі дії і не затримують вербувальників.

Як відомо, у ніч з 11 на 12 березня з Єкатеринбурга привселюдно й урочисто відправили 50 найманців воювати з українцями на Донбасі.

Українська  правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування