Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі виплили скандальні деталі підслуховування міністрів

П'ятниця, 13 березня 2015, 10:29

У Польщі з'ясувалось, що за скандальними записами членів уряду Дональда Туска стоїть відомий бізнесмен, який начебто мав зв'язки з опозиційною партією "Право і Справедливість".

Про це пише Gazeta Wyborcza з посиланням на дані допитів двох офіціантів, які потрапили до видання.

Лукаш Н. та Конрад Л. працювали кельнерами в ресторанах "Сова і друзі" та Amber Room, де і встановили жучки для запису розмов високопосадовців та бізнесменів.

Вони стверджують, що робили це на замовлення бізнесмена Марка Фаленти, головним бізнесом якого були поставки дешевого вугілля з Росії.

У 2014 році публікація частини цих записів тижневиком Wprost викликала політичну кризу, пере форматування кабміну Дональда Туска і відставку глави МВС Польщі Бартоломея Сінкевича.

Офіціанти зізнались, що начебто отримали від Фаленти за свою роботу 120 тисяч злотих.

Спочатку бізнесмен хотів використати ці записи виключно для сприяння свого бізнесу, але після того, як МВС завдало удару по його бізнесу з Росією, вирішив почати політичну гру.

Після того, як розгорівся політичний скандал замовник заспокоював виконавців тим, що вони "отримають подарунок від ПіС (опозиційна партія Право і Справедливість)", з якою у нього начебто є хороші зв'язки.

Фалента одразу спростував свою причетність до підслуховування політиків, але офіціанти розповіли багато переконливих деталей правдивості своєї версії: від дат отримання грошей до інтер'єру будинку Фаленти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування