Попова почнуть судити 23 березня

П'ятниця, 13 березня 2015, 14:14

Шевченківський райсуд Києва почне 23 березня розгляд справи по суті проти екс-голови КМДА Олександра Попова, якого звинувачують у розгоні активістів Євромайдану. 

Таке рішення в п'ятницю ухвалила Колегія суддів Шевченківського райсуду, передає Укрінформ.

"З огляду на всі обставини слухання справи, Колегія суддів ухвалила перейти до розгляду справи по суті 23 березня. Судове засідання розпочнеться о 13 годині", - сказала головуючий суддя Оксана Хардіна.

У свою чергу адвокат Попова Микола Карнаух залишився незадоволений рішенням суду, але водночас висловив сподівання, що це допоможе швидше знайти і покарати винних у розгоні євромайданівців.

"Вважаю рішення суду необґрунтованим і невмотивованим, але з іншого боку це нам підходить, тому що мій підзахисний хоче якомога швидше, об'єктивніше з'ясувати всі обставини справи", - заявив він.

"Ми сподіваємося, що обвинувачувальний акт, який взятий до розгляду судом, буде в подальшому досліджений з урахуванням нашої позиції. Істина буде встановлена. А ті особи, які перевищили службові повноваження, а саме представники міліції, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - зазначив Карнаух.

Нагадаємо, досудовим слідством ГПУ Олександру Попову інкримінують пособництво працівникам органів внутрішніх справ, які 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності у Києві жорстоко побили активістів.

Його звинувачують у ч.2 ст.28, ст.340 (незаконне перешкоджання проведенню зібрань і мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) і ч.5 ст.27, ч.3 ст. 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронних органів) Кримінального кодексу України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування