Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Bloomberg: Путін став критичніше ставитися до Сєчіна

Субота, 14 березня 2015, 10:37

Президент Росії Володимир Путін почав ставитися до глави компанії "Роснефть" Сєчіну, який входить до його близького оточення понад 20 років, набагато критичніше.

Про це пише Bloomberg з посиланням на двох неназваних радників глави держави.

Один зі співрозмовників агентства розповів, що на відносини Путіна і Сєчіна  вплинула, крім іншого, покупка "Роснефтью" компанії ТНК-BР. Сума угоди, укладеної у 2013 році, склала 55 мільярди доларів. За словами Путіна, на які послався джерело, вона виявилася не такою вигідною, як очікувалося.

Інший співрозмовник зазначив, що у грудні 2014 року Путіна розгнівало падіння курсу рубля. Воно було викликано й тим, що "Роснефть" непублічно випустила облігації на 625 мільярдів рублів, додало джерело. Пізніше Центробанк включив облігації держкомпанії в ломбардний список. Через кілька днів після розміщення, 16 грудня, курс євро на Московській біржі піднявся до 100 рублів, а курс долара - до 80 рублів.

Агентство зазначає, що операція була "непрозорою" і "збентежила ринки", а також сприяла ослаблення рубля. Джерело агентства уточнив, що стабільний рубль був для президента предметом гордості.

Крім цього, за даними Bloomberg, Сєчін просив "про прямої фінансової підтримки з держбюджету" і "лобіював введення податкових пільг".

Дождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування