Шойгу порівняв Крим з Південною Осетією

Неділя, 15 березня 2015, 14:29

Глава Міноборони Сергій Шойгу у фільмі про анексію Криму Росією "Крим. Шлях на Батьківщину" заявив, що події на Євромайдані "погрожували Криму реальною військовою провокацією, подібною до того, що сталося у Південній Осетії у 2008 році".

"Коли з'явилися перші військові підрозділи, терміново висунувся" Беркут "... встали і закрили там кордон і почали дивитися за всім цим. Але найголовніше, що з того боку (з Києва) були стягнуті сили, які планували, мабуть, зайти і почати те, що зараз відбувається на сході України", - заявив Шойгу.

Говорячи про "зелених чоловічків" на території Криму, які перекидалися на півострів з території РФ, Шойгу заявив, що "їх поява в Криму було вимушеною".

"З'явилася величезна кількість різного роду підбурювачів, які зіштовхували між собою різні релігії, різні національності. Я був змушений ... і тоді було прийнято ось це рішення", - заявив він.

"Ніхто не збирався воювати, всі збиралися захистити і запобігти. І хлопці були заінструктіровани, що потрібно бути ввічливими і коректними. Ми прийшли сюди не захоплювати, а захищати", - заявив він, не уточнивши, кого і від кого російські військові планували "захищати".

Интерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування