Ціна нафти WTI впала до шестирічного мінімуму

Понеділок, 16 березня 2015, 08:39

Ціни на нафту знижуються, причому ціна американського еталона WTI досягла шестирічного мінімуму, за рахунок зміцнення долара і скорочення складських потужностей у світі.

Про це пише Рейтер.

До 8.45 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,49 до 54,18 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,63 до 44,21 долара, раніше впавши до мінімальної з березня 2009 року позначки 43,57 долара.

Китай користується низькими цінами для поповнення стратегічних запасів, чому імпорт досяг рекордних значень, незважаючи на уповільнення економічного зростання, але аналітики кажуть, що нові складські потужності з'являться лише через кілька місяців.

"Хоча запаси (в Китаї), ймовірно, будуть рости за рахунок низьких цін, поповненню стратегічних запасів буде перешкоджати нестача складських потужностей. Втім імпорт може підвищитися через кілька місяців напередодні відкриття нового сховища для стратегічних запасів", - сказала аналітик FGE Венді Ен.

Аналітики також відзначають наповнення нафтосховищ в США.

"На настрій інвесторів вплинули передбачення Міжнародного енергетичного агентства, що США можуть повністю заповнити нафтосховища, і припущення, що світовий видобуток в лютому зросла на 1,3 мільйона барелів на добу в порівнянні з минулим роком до 94 мільйонів барелів", - йдеться у звіті ANZ .

У звіті банку Morgan Stanley говориться, що нафтові компанії США відновлять видобуток на свердловинах, зупинений через холоди. На думку банку Goldman Sachs, скорочення числа діючих бурових установок в США викличе лише незначне зниження видобутку в другому кварталі.

На ринок також впливає зміцнення долара: курс євро на торгах в Азії впав до мінімального рівня з січня 2003 року 1,0457 доларів.

"Економічна правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News