Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки немає рішення про миротворців, краще розширення СММ ОБСЄ

Понеділок, 16 березня 2015, 15:51

Президент Петро Порошенко заявляє, що поки не буде ухвалене рішення про відправлення миротворців ООН на Донбас, для української сторони краще розширення місії ОБСЄ.

Про це він заявив на спільній з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель прес-конференції в понеділок у Берліні.

"Миротворці не є альтернативою, вони не замінюють спеціальну моніторингову місію ОБСЄ. Зараз, у будь-якому разі на півроку, на сім місяців, поки рішення про миротворців не буде прийнято, якщо воно буде прийнято - ми на сьогоднішній день зацікавлені в розширенні місії ОБСЄ, її технічному оснащенні", - заявив Порошенко.

За його словами, ця місія повинна мати безпілотники, радари, інші технічні засоби, які об'єктивно фіксують порушення режиму припинення вогню й дозволять вжити заходів до тих, хто не дотримується цього режиму.

"Ми також спільно підкреслюємо, що далеко не повною мірою виконують російська сторона й підтримувані нею бойовики режим припинення вогню", - підкреслив він.

"Але ми зробимо все можливе для того, щоб забезпечити ефективне виконання цього режиму, відведення важкої техніки й артилерії, негайне звільнення всіх заручників і переходу для економічного й політичного процесу під час реалізації цих домовленостей", - додав він.

При цьому Порошенко в черговий раз підкреслив, що "Україна буде чітко й неухильно виконувати всі зобов'язання", передбачені мінськими домовленостями.

Порошенко також заявив, що внесений ним у парламент проект закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу спрямований на відновлення суверенітету України на цих територіях.

"Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької й Луганської областей відновлює український суверенітет на цих територіях. І це, зрештою, є головною метою нашого мирного процесу", - заявив Порошенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування