Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ просить МОЗ покарати заступника міністра Павленко

Вівторок, 17 березня 2015, 22:12

Генпрокуратура просить Міністерство охорони здоров'я до 20 березня притягнути до дисциплінарної відповідальності першого заступника міністра Олександру Павленко.

Про це йдеться у листі на ім'я міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі, підписаному заступником генерального прокурора Олексієм Баганцем, пише "Інтерфакс-Україна".

Як йдеться в листі, зокрема, ГПУ встановила, що на момент призначення Кабміном Павленко на посаду першого заступника міністра, розпорядження про яке датоване 24 грудня 2014 року, аж до 6 березня 2015 року вона була зареєстрована як фізична особа-підприємець з основним видом діяльності в сфері права.

Тим часом, згідно з даними Генпрокуратури, станом на 6 березня 2015 року в Єдиному реєстрі адвокатів України відсутні дані про припинення або зупинення нею права на здійснення адвокатською діяльністю.

Як зазначає Генпрокуратура, це є порушенням законів про центральні органи виконавчої влади та про адвокатуру.

"Закон про засади запобігання та протидії корупції накладає обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, а також забороняє займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю", - йдеться в листі на ім'я Квіташвілі.

"За порушення передбачених обмежень особи притягуються, в тому числі, до дисциплінарної відповідальності. Необхідно здійснити заходи щодо протидії та запобігання корупції. Про вжиті заходи проінформуйте Генеральну прокуратуру до 20 березня 2015 року", - сказано в документі.

Як відомо, розпорядження №1265 про призначення Павленко на посаду першого заступника міністра Кабінет міністрів ухвалив 24 грудня 2014 року.

Павленко - адвокат, юрист, балотувалася на останніх парламентських виборах від "Блоку Петра Порошенка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування