Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Час видачі перепусток у зону АТО став ще більшим - ЗМІ

Середа, 18 березня 2015, 09:53

У маріупольському пункті видачі пропусків у зону АТО й із зони АТО людей у чергах стало менше, а час для отримання перепустки зріс.

Люди, які очікують оформлення перепусток у напрямку Донецька, кажуть, що система упорядкування черги, яку застосували чиновники, значно збільшила час очікування перепустки, повідомляє місцеве видання 0629.

При цьому черги тих, хто оформлює й отримує перепустку в зону АТО, стали меншими у порівнянні зі стовпотворіннями кінця лютого. 

Пункт, який відкрився на вулиці Енгельса, 35а, працює з 8:30 до 14:00 на прийом  документів, а з 14:00 до 17:00 на видачу перепусток. Щоп'ятниці з 8:30 до 17:30 тут  проводиться лише видача перепусток.

У цілому для поліпшення обслуговування громадян було залучено 10 фахівців, які консультують відвідувачів, перевіряють  правильність заповнення документів, приймають документи й видають перепустки. 

До 14:00 вівторка, 17 березня, здали свої документи на пропуск 136 людей. 

Люди розповіли, що претенденту на перепустку необхідно спочатку отримати талон на відвідування, що дуже правильно для розподілу людей і виключення тисняви.

Однак громадяни, які отримали талон на подачу заяви з документами 17 березня, запрошені до відвідування пункту на 12 травня. Така дата зазначена у них у номерному талоні відвідувача.

За словами присутніх, через 26 днів вони тільки зможуть здати документи, потім близько 15 днів іде на очікування обробки даних. 

Видання зазначає, що в лютому на здачу документів для отримання перепустки на донецькому напрямку люди витрачали 4 дні, потім чекали пропуску близько 18 днів. За день здавали документи 150-200 людей. 

Таким чином, на початку епопеї з перепустками люди отримували її впродовж 22-24 днів. А після вдосконалення й упорядкування системи час очікування не лише не скоротився, але значно зріс, судячи зі слів людей.

Пункт отримання перепусток у Маріуполі. Фото 0629

Працівники, які обслуговують відвідувачів, не пояснили причини цього, сказавши, що не уповноважені відповідати на запитання.

Jтримання перепусток у зону АТО у Маріуполі

Раніше в Державній прикордонній службі пообіцяли з 25 березня перейти на електронну систему перепусток для перетину лінії розмежування з зоною АТО.

Як відомо, через складну процедуру отримання перепусток багато жителів Донбасу, які опинилися в зоні АТО, вирішують їхати на території, підконтрольні Києву, через Росію: виїжджають на ділянці кордону, яку Україна не контролює, і в'їжджають в Україну на чинних пунктах пропуску.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: