Закони по Донбасу: Лавров зажадав від Парижа і Берліна влаштувати Києву "демарш"

Середа, 18 березня 2015, 10:29

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звернувся до Франції і Німеччини з пропозицією здійснити спільний демарш перед українською владою через прийняття Радою законів про особливості самоврядування окремих регіонів Донбасу.

Про це він заявив ТАСС.

"Вчора я звернувся з офіційним листом до колег з Франції та Німеччини. Привернув їхню увагу до кричущого порушення вже перших кроків політичної частини мінського пакету і закликав їх зробити спільний тристоронній демарш перед нашими українськими колегами з тим, щоб все-таки спонукати їх до того, щоб виконувати те, про що вони підписались, і що було підтримано вищими керівниками Німеччини, Франції, України і Росії", – сказав він.

Лавров вважає, що ухвалені Радою закони порушують мінські домовленості.

"Верховна Рада за пропозицією президента Петра Порошенка, що мене особливо збентежило, тому що президент України підтримав мінський пакет від 12 лютого, прийняла рішення, яке, по суті справи, переписує домовленості і, простіше кажучи, брутально їх порушує, оскільки це рішення обумовлює введення закону про особливий статус необхідністю звільнення цих територій, які вони назвали "окупованими", заміни практично всіх обраних населенням цих територій осіб на когось ще", – заявив він.

Його також обурило, що українська влада не погодила прийняті рішення з лідерами сепаратистів.

Як відомо, у вівторок Рада прийняла перелік населених пунктів Донбасу, в якому повинен бути введений особливий порядок місцевого самоврядування, проте вона має вступити в силу лише після проведення там прозорих виборів за українськими законами.

Також парламент визнав території "ДНР" і "ЛНР" окупованими і попросив ООН ввести миротворців в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування