Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія посилює на Донбасі базу для подальшої ескалації - Тимчук

Середа, 18 березня 2015, 11:21

Росія створює на Донбасі ресурсну базу для подальшої ескалації конфлікту.

Про це заявляє організатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук 18 березня у Facebook.

"Командування російсько-терористичних військ продовжує використовувати перемир'я для нарощування бойового потенціалу й структуризації всіх збройних формувань "ЛНР" і "ДНР", створення єдиної вертикалі управління, навчання особового складу, удосконалювання системи постачання й забезпечення (у тому числі бойового)", - пише він.

"Росія активно нарощує процес перекидання й накопичення матеріально-технічних ресурсів в "ЛНР" і "ДНР", необхідних для подальшого ведення бойових дій із окупованих територій України - фактично створюється ресурсна база для подальшої ескалації конфлікту", - заявляє Тимчук.

Для створення й посилення сформованих ударних тактичних груп командування "російсько-терористичних військ" продовжує перегрупування й зосередження своїх підрозділів на певних ділянках.

Зокрема, впродовж доби зафіксовано перекидання ротної тактичної групи (7 танків, 11 ББМ), за підтримки двох мінометних батарей (вісім 120-мм мінометів) у район Станиці Луганської.

Крім того, група бойовиків чисельністю до посиленого взводу перетнула р. Сіверський Донець і зайняла позиції на території, контрольованій українськими військами. Раніше на цій ділянці супротивник неодноразово відкривав провокативний вогонь зі стрілецької зброї.

Також бронегрупа терористів (4 танки, 3 БТР), раніше зафіксована групою ІС під час перекидання за напрямком н.п. Весела Гора, зайняла позиції в глибині бойових порядків передових підрозділів бойовиків.

Триває перекидання підкріплень формуванням бойовиків на Первомайсько-Лисичанським напрямком.

У напрямку до позицій бойовиків у районі Стаханова через Алчевськ за добу проїхало не менше 24 машин (в основному, криті армійські вантажівки й кілька автобусів з живою силою).

З ремонтних пунктів у Перевальську й Алчевську на передові позиції бойовиків у напрямку селища Луганське після ремонту перекинули 2 танки й 4 ББМ.

Триває посилення Горлівсько-Єнакіївського угруповання бойовиків. У місця дислокації підрозділів даного угруповання за добу проїхало близько 15 транспортних одиниць і 15 одиниць бойової техніки (у т.ч. 6 танків і 4 ЗРК типу "Стріла-10М").

Зосереджена в Горлівці тактична група терористів продовжує накопичення матеріально-технічних ресурсів (упродовж останніх 3-х діб в її розпорядження із РФ через Дебальцеве й Макіївку було перекинуто кілька сотень тонн дизельного палива).

На Донецьком напрямку триває перегрупування формувань супротивника, зосереджених на ділянці напроти н.п. Авдіївка, Опитне, Піски, Красногорівка.

Тактичні групи бойовиків посилюють бронетехнікою й вогневими засобами, у перший ешелон виводять пересувні зенітні установки ЗУ-23-2 і міномети на автотранспорті.

Південніше Донецька терористи посилюють тактичні групи (ділянка Степова – Докучаєвськ – Гранітне), з розгортанням у районах Тельманове й Старобешеве тактичних резервів. За однією батальйонною тактичною групою розгортається інша БТГ.

На приморському напрямку ударна тактична група північніше Новоазовська виділила частину сил для боїв на ділянці Павлополь – Широкине. У першій лінії – 8 танків і 13 ББМ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування