Кабмін виділяє 865 млн для будівництва лінії безпеки на Донбасі

Середа, 18 березня 2015, 11:27

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав негайно приступити до будівництва лінії безпеки на Донбасі.

Відповідне доручення він дав на засіданні уряду у середу.

"В рамках завдань, які були напрацьовані президентом, урядом і РНБО нам необхідно терміново приступити до будівництва лінії безпеки", - сказав Яценюк.

"Загальний обсяг фінансування будівництва складає 865 мільйонів гривень", - додав прем'єр.

За його словами, уряд за невідкладною процедурою приймає рішення про виділення з резервного фонду для будівництва фортифікаційних споруд.

Прем'єр попросив профільного віце-прем'єра разом із Міністерством оборони невідкладно приступити до вибору підрядників, використання коштів і будівництва відповідних споруд.

"Ми повинні бути готові до всіх сценаріїв", зазначив прем'єр.

Окремо Яценюк дав доручення Держприкордонслужбі щодо будівництва інженерних споруд на кордоні між Україною і Росією

"Процес іде, але надто довго. Це добре, що ми вдвічі скоротили вартість проектних робіт Тепер треба прискорити. Як будівництво лінії безпеки так і будівництво інженерних споруд на українсько-російському кордоні", - сказав прем'єр.

Як відомо, у Донецькій та Луганській областях сили АТО будують три лінії оборони.

У свою чергу Держприкордонслужба у березні також повідомила, що відновить активну фазу інженерних робіт на кордоні з РФ в рамках реалізації проекту "Стіна", коли отримає кошти і коли встановиться відповідна погода.

Наприкінці попереднього року прикордонне відомство отримало 235 млн грн для реалізації проекту інженерного облаштування українсько-російського кордону і адмінкордону з Кримом.

"Загалом на даний момент на україно-російській ділянці вже є понад 137 км протитанкових ровів, більше 86 км інженерних загороджень, оновлено понад 1000 км контрольно-слідової смуги і інше", - повідомляв прес-секретар відомства Олег Слободян.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування