Рада зробила крок, аби позбавити "Сім'ю" прибутку від касових апаратів

Середа, 18 березня 2015, 15:13

Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

За відповідне рішення проголосували 238 народних обранців, повідомляє "Укрінформ".

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту №1088, документом пропонується звільнити суб'єктів господарювання від обов'язку щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання у книгах обліку розрахункових операцій в разі подання контрольної стрічки в електронному вигляді.

Також законопроектом планується скасувати вимоги щодо обов'язкової наявності цінника на товар у грошовій формі, вилучити норми щодо обліку товарних запасів, визначити відповідальність виробників, постачальників та сервісних центрів за порушення вимог закону.

Крім того, також пропонується запровадити компенсатори суб'єктам господарювання за придбання модемів або реєстраторів розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, й заборонити вимагати посвідчення особи для купівлі-продажу іноземної валюти.

Депутат від "Блоку Петра Порошенка" Оксана Продан під час доповіді з даного законопроекту зауважила, що він сприятиме демонополізації застосування касових апаратів.

Як відомо, фірма "Сайкон Холдінгс ЛТД" відома як співзасновник ТОВ "Інтерплат" – однієї з двох компаній, які в результаті "касової реформи" Сергія Арбузова та Олександра Клименка отримали монопольне право обслуговувати всі касові апарати України, коли підприємців зобов'язали або поміняти їх, або дообладнати з метою передачі даних для податкової.

За інформацією ЗМІ, дві приватні фірми – "УкрКарт" і "Інтерплат" – отримують гроші за послуги зі збирання та передачі даних від касових апаратів в магазинах в базу Державної фіскальної служби. З одного касового апарата вони щодня збирають близько однієї гривні з кожного з 221 000 апаратів України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування