Росія не хоче брати участі у неформальній зустрічі Радбезу ООН щодо Криму

Середа, 18 березня 2015, 22:48

Росія вважає організовану з ініціативи Литви неформальну зустріч Ради Безпеки ООН щодо Криму "контрпродуктивним і провокаційним" заходом та не братиме в ній участь.

Про це заявили в постійному представництві РФ при всесвітній організації.

"Виходимо з того, що цей захід є контрпродуктивним і провокаційним. Він не належить до сфери ведення Ради Безпеки ООН. Російська делегація не братиме в ньому участі, як і, наскільки нам відомо, делегації деяких інших країн", - йдеться в повідомленні прес-служби постпредставництва, яке надійшло в ТАСС.

Країни-члени Ради Безпеки ООН 19 березня проведуть за ініціативою Литви неформальну зустріч щодо Криму, на яку запрошений депутат Верховної Ради України і екс-лідер меджлісу кримських татар Мустафа Джемілєв.

Зустріч запланована на 21:00 за київським часом і відбуватиметься за закритими дверима.

Засідання проводитиметься у форматі "формули Аррії", яка дозволяє членам РБ в приватному порядку обмінюватися думками за участі запрошених організаторами осіб, які не є представниками країн-членів ООН.

Делегації країн-членів Радбезу не зобов'язані бути присутніми на подібних заходах. Неформальній зустрічі передуватиме прес-конференція Джемільова.

Як відомо, навесні 2014 року Росія окупувала український Крим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування