Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада не може розібратися з законопроектом по Коломойському

Четвер, 19 березня 2015, 09:50

У Верховній Раді не можуть дійти згоди щодо розгляду законопроекту про позбавлення олігарха Ігоря Коломойського над "Укрнафтою".

Про це розповів позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко у кулуарах ВР в ефірі телеканалу "Рада".

Він нагадав, що комітет з економічної політики у середу вчергове не зміг зібратися, щоб вирішити це важливе питання.

"Черговий раз комітет не ухвалив жодного рішення. Без рішення комітету Верховна Рада не може вирішити це "антиолігархічне питання", щоб держава отримала контроль над монополістом "Укранафтою", - сказав депутат.

"Зараз йде погодження позицій між фракціями. Я думаю, що за годину буде якесь консолідоване рішення", - висловив сподівання Дерев'янко.

За його словами йдеться про вплив олігарха на парламент, який є дуже великим.

Як відомо, комітет з питань економічної політики 18 березня знову не зміг зібратися для розгляду законопроекту, який покликаний повернути державі 2 мільярдів гривень з компанії Ігоря Коломойського.

Засідання, на якому мали розглянути законопроект №2273 "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів) було зірвано у зв'язку з відсутністю кворуму.

Депутати з міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти" звинувачували керівництво профільного комітету в небажанні розглядати цей законопроект і 6 березня заблокували трибуну, щоб ВР розглянула цей законопроект.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман дав доручення профільному комітету Верховної Ради розглянути цей проект закону і внести його на розгляд у встановленому порядку.

Після двох провалених зібрань депутат від "Народного фронту" Андрій Іванчук склав з себе повноваження голови комітету Верховної Ради з питань економічної політики.

Іванчук є другом прем'єра Арсенія Яценюка і бізнес-партнером Коломойського.

Депутат від БПП Сергій Лещенко зазначав, що звільнення Іванчука було певним "трюком, щоб відтягнути ухвалення закону ще на два тижні".

"Сьогодні не розглянув комітет - значить, завтра не проголосуємо, а потім перерва знову на 10 днів у сесійному режимі", - обурювався депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування