Дискусія може йти тільки про продовження санкцій щодо Росії - Яценюк

Четвер, 19 березня 2015, 11:29

Дискусія щодо можливого пом’якшення санкцій проти Росії неможлива, може тільки йти мова про продовження обмежувальних заходів.

Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Брюсселі після зустрічі із президентом Європейської Ради Дональдом Туском, повідомляє сайт Кабміну.

"Інколи виникає дискусія поміж окремих країн-членів ЄС щодо можливого пом’якшення санкцій по відношенню до Російської Федерації. Хочу дуже чітко заявити, що дискусія може йти тільки про продовження та підвищення санкцій по відношенню до Росії",- сказав Яценюк.

Яценюк підкреслив, що Україна зі свого боку "виконала і виконує все, щоб у країні був мир і стабільність": "Ми захищаємо не тільки Україну, а й європейський кордон".

"Бажання з боку Росії повернути Україні її території: Донецьк, Луганськ і Крим – немає", - сказав він.

Прем'єр наголосив, що Росія зобов’язана повністю виконати Мінські домовленості: "Для нас виконання Мінської угоди – це тоді, коли законна влада України буде в кожному селі, в кожному місті й кожному районі Донецької і Луганської областей, і коли ми повністю відновимо контроль над українсько-російським кордоном".

"Формула російської стабільності - це нестабільність в Європейському Союзі. І якщо Путін зруйнує єдність між країнами-членами ЄС та між лідерами країн ЄС – це буде найбільша історія успіху президента Путіна. І це буде катастрофа для Європейського Союзу", - додав він.

"Переконаний, що Європейському Союзу, вдасться втримати єдність, що санкції не будуть послаблені та що макрофінансова допомога Україні як буде прискорена, так і буде розглядатися питання про її збільшення", - підсумував Яценюк.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування