Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березюк про роботу Ради: "Більше так бути не може"

Четвер, 19 березня 2015, 11:51

Голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк розповів, що його фракції довелося вимагати у спікера, щоб порядок денний узгодили, а не розглядали "всліпу" законопроекти, які надійшли пізно вночі.

"Сьогодні засідання Верховної Ради розпочалося знову з перерви. Тому що більше так бути не може – коли ми об 11-й, о 12-й ночі отримуємо порядок денний, який не нараховує в собі 13 законів, про які ми домовилися, що вони будуть у порядку денному, а з’являється 11 законів, яких у порядку денному не було і ми їх не розглядали", - сказав він на брифінгу.

У четвер його фракція прийняла рішення, яке "не входить в етику поведінки "Самопомочі", сказав Березюк.

"Ми сьогодні зайшли до голови Верховної Ради вранці і сказали: ми хочемо показати суспільству, що так більше бути не може, – ми голосуємо три перші закони, які дуже важливі для української армії і розвідки, а потім стаємо дружно і йдемо у фракційну кімнату і працюємо над законами, які вчора вночі отримали, для того, щоб мати на них інформовану згоду в залі. А ви собі працюйте на здоров’я, як далі, хочете", - заявив він.

"Слава Богу, Рада коаліції, як і голова Верховної Ради, відреагували на це. Ми опрацювали моменти. Деякі законодавчі акти, які ми взагалі не бачили і не опрацьовували, будуть зняті з порядку денного. Зараз, під час перерви, йдемо працювати над порядком денним для того, щоб сьогодні у порядку денному залишилися ті закони, які депутати розглянули, вивчили і розуміють, за що голосують", - додав Березюк.

Він також заявив, що "в порядку денному зажди зникає постанова Верховної Ради, підписана всіма головами фракцій коаліції, про відсіч збройної агресії Російської Федерації та подолання її наслідків".

"Це перший єдиний документ, який у правовій площині узагальнює воєнну ситуацію в Україні для того, щоб зазначити початок війни, війну і дозволити правовим органам держави трактувати війну як юридичну річ, аби судитися в судах, розробляти законодавство, яке відповідає воєнному стані, який на сьогодні де-факто є в Україні. Тому ми наполягаємо, щоб ця постанова з’явилася в порядку денному", - сказав Березюк.

Він також закликав апарат ВР, депутатів і їхніх помічників "працювати згідно з регламентом, згідно зі здоровим глуздом та разом".

Коментуючи законопроект щодо "Укрнафти", Березюк сказав: "Законопроект №2273 був у порядку денному, але сьогодні чудовим чином опинився на останньому місці голосування за день. Тобто ймовірність дійти до нього була практично нульовою. Крім того, комітет ніяк не міг зібратися на його затвердження чи відхилення".

"Тому сьогодні також вранці з ініціативи всіх фракцій голова Верховної Ради запропонував, що комітет буде зібрано у залі Верховної Ради, якщо вони не можуть зібратися поза залою. Тому це питання буде проголосоване на комітеті в будь-який спосіб – за чи проти, – та проголосоване у першу чергу після перерви та після рішення комітету", - сказав Березюк.

Він наголосив, що цей законопроект подав уряд, але розроблений він усіма учасниками коаліції.

"Це добрий знак, але він знецінюється загальним опором системи олігархічної щодо змін. Сьогодні знову під об’єктивами камер ми показуємо, що працюємо по формі не зріло, але є ознаки того, що цей парламент здатен на якісні рішення", - сказав Березюк.

"Не можна використовувати парламент всліпу. Це не той орган. На дворі не 2011-й, не ’12-й, ’13-й роки. Ми маємо працювати з інформованою згодою. Ми маємо бути професійними, хоча це дуже не просто у цій вульгарній ситуації, яка є в країні у галузі законодавства та виконавчої влади", - наголосив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
10:07
Киян просять розповісти, де і як вони стикалися з корупцією у столиці
10:05
Вчені дослідили, чому 41 тисячу років тому Земля постраждала від космічних променів
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
Усі новини...