Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойського треба зняти з посади губернатора - депутат Найєм

П'ятниця, 20 березня 2015, 08:25

Депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм заклиає президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка відсторонити Ігоря Коломойського з посади глави Дніпропетровської області.

Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді" після скандалу в держпідприємстві "Укртранснафта".

"Ситуація, що склалася навколо "Укртранснафти", – не просто бізнес-конфлікт олігарха й держави. Цей інцидент кидає виклик усьому суспільству, правоохоронним органам і в першу чергу безпосереднім керівникам Ігоря Коломойського – прем'єр-міністру Арсенію Яценюку і президенту Петру Порошенку", - написав депутат.

Найєм наголосив, що компанія "Укртранснафта" – один із ключових інфраструктурних активів фінансово-промислової групи "Приват", головним акціонером якої є Коломойський. Тому в Коломойського як у держслужбовця першої категорії виникає конфлікт інтересів.

"Згідно з законом про Держслужбу, у випадку виникнення конфлікту державний службовець зобов'язаний доповісти про це своєму безпосередньому керівнику. А його безпосередній керівник зобов'язаний негайно усунути цей конфлікт інтересів", - пише депутат.

"Також, згідно із законом про Держслужбу, державні службовці не мають права брати участь у страйках і чинити дії, які перешкоджають нормальному функціонуванню державних органів", - підкреслює Найєм.

На його думку, якщо Порошенко і Яценюк "зроблять вигляд, що нічого не сталося, вони визнають право будь-якого іншого олігарха вриватися в приміщення державних компаній, захищаючи своїх менеджерів".

Найєм також наголошує, що губернатор по-хамськи спілкується з журналістом відомого в усьому світі "Радіо Свобода".

Він також нагадує інформацію про потрійне громадянство Коломойського, що є прямим порушенням закону про голів ОДА.

Як відомо, 19 березня Наглядова рада держпідприємства "Укртарнснафта" відсторонила Олександра Лазорка від здійснення повноважень голови правління компанії. Його обов’язки тимчасово виконує Юрій Мірошник. Для зміни керівництва застосували силу.

На місце конфлікту під ніч приїхав голова Дніпропетровської облдержадміністрації, олігарх Ігор Коломойський, який потім збирався йти розбиратися до президента Петра Порошенка.

Губернатор дуже грубо поводився з журналістом "Радіо Свобода" і говорив про рейдерське захоплення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування