Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати вимагають вибачень Коломойського перед журналістом і відставки

П'ятниця, 20 березня 2015, 10:34

Депутати від БПП Сергій Лещенко та Мустафа Найєм вимагають від керівництва відреагувати на поведінку голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського.

Лещенко попросив представників Міністерства палива та енергетики пояснити, що відбувається на державному підприємстві "Укртранснафта".

Він сказав, що там "вночі було заблоковано приміщення, куди приїхав губернатор Дніпропетровської області Коломойський зі своїм заступником, які не пропускали нікого, казали, що приїхали захищати підприємство від рейдерської атаки".

"Хто на сьогодні контролює це підприємство, поясніть будь ласка", - попросив він.

"І друге: від імені журналістів, які обрані до парламенту, висловлюємо обурення словами Коломойського на адресу (Сергія) Андрушка і вимагаємо його (голови Дніпропетровської ОДА) відставки", - завив Лещенко.

"Також просимо комітет свободи слова у Верховній Раді дати оцінку висловлюванням пана Коломойського на адресу журналіста Андрушка. Це неприпустимо у країні, яка пережила Майдан, - такі слова на адресу журналіста", - додав депутат.

"Я, мабуть, не зможу відповісти Вам цілком. Ви розумієте, яка буде відповідь: треба час визначитись. Зараз процес не зупинився, тому треба час, щоб ми розібралися – тоді ми зможемо доповісти", - сказав заступник міністра палива та енергетики.

Згодом Найєм заявив, що в історії з "Укртранснафтою" є юридичний бік, бо "Коломойський як губернатор Дніпропетровської області ніякого відношення до цієї компанії не мав, не мав права перебувати на території цієї компанії".

"Але тут є інше питання, якого я б хотів торкнутися як колишній журналіст: я вимагаю від усіх, хто сидить в цьому залі, від президента, від спікера, від прем’єр-міністра дати належну реакцію тим образам, які пан Коломойський завдав нашому колезі Сергію Андрушку та Сергію Лещенку", - сказав він.

"Я вважаю, що всі ті люди, які зараз мовчать з приводу того, що сталося вчора, не можуть більше ніколи говорити про Революцію гідності. Люди, які говорять про гідність і терплять такі слова в ефірі по відношенню до журналіста, вони не мають жодного стосунку до Майдану", - додав депутат.

"Ви самі 3 роки тому до нас підходили як до журналістів і питали, чому мовчимо, коли нас ображав Янукович. Ми говорили, ми не мовчали – нас за це били, нас переслідували, але зараз, коли це робить представник нашої влади, всі мовчать. Пройшло півдоби, немає жодної реакції ані від президента, ані від прем’єра, ані від спікера", - сказав Найєм

Він повідомив, що говорив із головою комітету свободи слова про це.

"Ми готові звернутися до всіх, і ми вважаємо, що ця людина (Коломойський) не має права представляти владу, тому що такими словами влада не може звертатися ані до журналістів, ані до суспільства", - сказав Найєм.

"Я дуже прошу, щоб була належна реакція. Я сподіваюся, що буде розслідування парламенту з цього приводу", - додав депутат БПП.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування