Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ розпочала справу проти суддів, які не відпустили затриманих майданівців

П'ятниця, 20 березня 2015, 16:46

Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом прийняття суддями Апеляційного суду Києва завідомо неправосудних рішень про залишення під вартою двох активістів Євромайдану.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Згідно з повідомленням, мова йде про двох водіїв, які були затримані міліцією за перевезення шин.

"В подальшому, вони були безпідставно притягнуті до кримінальної відповідальності за те, що начебто вчиняли активні протиправні дії на вул. Грушевського – кидали в працівників міліції каміння, пляшки з легкозаймистими речовинами, вчиняли підпали спеціального та службового транспорту", – йдеться у повідомленні.

Після цього слідчий суддя помістив затриманих під варту, а апеляційні судді залишили це рішення без змін.

Дії суддів кваліфіковано за ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудної ухвали) та їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років.

Відомство нагадує, що у рамках справи цих водіїв у листопаді 2014 була повідомлена підозра двом слідчим і трьом прокурорам. У середині грудня досудове слідство проти них було закінчено, зараз вони ознайомлюються з матеріалами справи.

Крім того, 19 січня 2015 року слідчому судді, яка ухвалила рішення про тримання під вартою вказаних водіїв, також повідомлено про підозру, досудове розслідування щодо неї перебуває на завершальній стадії.

Генпрокуратура додала, що досудове розслідування за іншими фактами незаконного затримання та притягнення до кримінальної відповідальності учасників мирних акцій протесту продовжується.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування