Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські військові проведуть з НАТО 237 спільних заходів

П'ятниця, 20 березня 2015, 17:39

Українські військові візьмуть участь в 237 заходах у рамках партнерства з НАТО.

Про це заявив представник Головного управління військового співробітництва Генштабу Збройних сил України Борис Кременецький, передає Інтерфакс-Україна.

"Передбачено участь підрозділів і окремих військовослужбовців Збройних сил України в 237 заходах у рамках генерального партнерства з НАТО. Ці заходи спрямовані на конкретні пріоритети та напрямки", - сказав він.

Насамперед, це розвиток системи управління зв'язком, розвиток сил спецоперацій, логістика та військова медицина, інформаційно-психологічні операції, а також підготовка фахівців у сфері розмінування та протидії саморобним вибуховим пристроям, питання кібербезпеки.

За словами Кременецького, одним із пріоритетів будуть заходи у сфері кібербезпеки.

Він також поінформував, що на 2015 рік передбачено участь українських військовослужбовців у 12 міжнародних багатонаціональних навчаннях, 5 з яких пройдуть в Україні, а також 7 командно-штабних навчань.

"Планується, що в них візьмуть участь до 3 тис. (військовослужбовців - ред.), 25 літаків, близько 10 кораблів", - зазначив він.

Представник Генштабу також поінформував, що Україна вже отримала від членів НАТО різної допомоги на суму близько 60 млн доларів.

Він також зазначив, що в п'ятницю на лікування та реабілітацію до Німеччини вирушили 17 українських військовослужбовців, поранених в ході проведення АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування