В РФ звинуватили Київ у порушенні Мінських угод, пославшись на зображення зброї

Субота, 21 березня 2015, 14:50

МЗС РФ звинуватив Україну в порушенні Мінських домовленостей, пославшись на зображення гаубиць Д-30 калібру 122 мм у лінії зіткнення, які нібито використовував батальйон "Азов".

Відповідну заяву МЗС РФ розповсюдив 21 березня.

"У Росії з заклопотаністю ознайомилися з інформацією про те, що журналісти агентства" Рейтер "зняли на відео важке озброєння української армії у лінії зіткнення на Південному Сході України. Судячи з показаним кадрам, так званий батальйон" Азов "використовував гаубиці Д-30 калібру 122 мм, дальність стрільби яких становить 22 км ", - заявили в МЗС, не надавши при цьому самого відео журналістів.

"При цьому зйомки були зроблені в районі пос.Шірокіно - місце, яке має бути під самим пильною увагою спецмоніторінговой місії ОБСЄ", - додали в МЗС РФ.

"МЗС Росії змушений підкреслити, що мова йде про чергове брутальне порушення Мінських домовленостей, якими передбачено відвід важких озброєнь від лінії зіткнення", - наголошується в заяві.

Як відомо, у штабі АТО повідомляли, що напередодні бойовики вели вогонь із стрілецької зброї та 120 - міліметрових мінометів по с.Широкине.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування