Нащадок мецената Терещенка отримав українське громадянство

Субота, 21 березня 2015, 21:17

Президент Петро Порошенко вручив паспорт громадянина України онуку українського підприємця та мецената Михайла Терещенка – підприємцю і меценату Мішелю Терещенку.

Як повідомили у прес-службі президента, Порошенко "високо оцінив рішення Мішеля Терещенка отримати українське громадянство у непрості для України часи".

"Ви зробили величезний внесок у розвиток та формування української нації, ...музеї, культурні цінності, які були сформовані вашим дідом, є надзвичайно важливими для нас", - зазначив президент.

У свою чергу Мішель Терещенко зазначив, що вважає Україну своєю Батьківщиною, яка "потребує допомоги від усіх її дітей".

Мішель Терещенко народився у Франції, понад 10 років мешкає в Україні.  

Михайло Терещенко (1888–1956) був одним з перших українських промислових магнатів. Свій статок  зробив на виробництві цукру,  повністю втратив після більшовицької революції. До 80% своїх прибутків сім’я Терещенків витрачала на благодійність та розвиток місцевої інфраструктури.

Зокрема, у Києві це -Київський політехнічний інститут, музей імені Богдана та Варвари Ханенків, "Охматдит", Володимирський собор, Перша гімназія, Консерваторія ім. Чайковського, Історичний музей та Національний художній музей, Музей Шевченка, музей Російського мистецтва, Національна медична бібліотека та цілий ряд лікарень і притулків. Кількадесят об’єктів побудовано у Глухові - на батьківщині роду Терещенків.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування