Коломойський розповів, що "захищав" Укртранснафту від ОЗУ

Неділя, 22 березня 2015, 23:03

Глава Дніпропетровської ОДА, олігарх Ігор Коломойський заявив, що "захищав" держпідприємство "Укртранснафта" з озброєними людьми від "організованого злочинного угрупування на чолі з нардепом Ігорем Єремєєвим".

Про це Коломойський заявив в ефірі телеканалу 1+1, який входить до медіахолдингу, що ним контролюється.

"Я - та людина, яка мала стосунок до призначення Олександра Лазорка на цю посаду (голови правління ПАТ "Укртранснафта" -  УП) ще у 2009 році", - заявив Коломойський.

За його словами, тоді компанія "входила до сфери життєвих інтересів підприємств, які безпосередньо залежать від того,  як буде працювати чи не буде працювати Укртранснафта".

"Йдеться про Кременчуцький НПЗ та Укрнафту, перевалочні комплекси в Одеській області", - додав він.

При цьому він заявив, що "є люди, які зацікавлені у тому, щоб робота компанії ("Укртранснафти" - УП) зупинилася".

"Є така група "Контініум", яка очолюється – не побоюся цього слова – організованим злочинним угрупуванням на чолі з нардепом Єремєєвим, який стоїть за усіма цими подіями", -  заявив Коломойський.

При цьому Коломойський заявив, що призначений в.о. глави "Укртранснафти" Мірошник "був одним з тих, хто здав відділення СБУ у Луганську зі зброєю сепаратистам рік тому".

Як відомо, 19 березня Верховна Рада остаточно позбавила Коломойського контролю над "Укрнафтою".

При цьому міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин ініціював звільнення Олександра Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи "Приват".

На засіданні Наглядової ради ПАТ "Укртранснафта" було прийнято рішення про відсторонення Лазорка від виконання обов'язків голови правління товариства з 19 березня 2015 року.

У свою чергу Лазорко не захотів залишати своє робоче місце та забарикадувався в кабінеті. Після чого у будівлю прибули люди в штатському, які допомогли Мірошнику зайняти кабінет голови.

19 березня глава Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський у супроводі озброєних людей прибув в офіс держкомпанії "Укртранснафта".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування